Ukončenie prevádzky modelárskeho letiska za Deltou

Týmto Modelársky klub v Dubnici nad Váhom oznamuje všetkým modelárom, ktorí používali na lietanie alebo iné aktivity, že to už ďalej nebude možné. V uplynulých rokoch nám už vypršala nájomná zmluva na prevádzkovanie tejto plochy a zároveň v budúcnosti je tu plánovaná výstavba (mešká už 2 roky). Už v letných mesiacoch bol odvezený kontajner, ktorý sme používali. Po dohode s Dubnickým aeroklubom v Slávnici je možné na lietať aj na letisku v Slávnici (za dodržania pravidiel).

Výstavba skladu Continental vedľa nášho letiska v minulosti zapríčinila, že podmienky na lietanie sa brutálne zmenili, hlavne ak vietor fúkal od západu (od Nemšovej), čo zapríčinilo vznik veľkých turbulencií pod úrovňou strechy budovy. Lietanie tu bolo možné v prípade, keď fúkal severný, južný alebo východný vietor, prípadne bezvetrie. Tieto podmienky tu nastávali spravidla ráno, alebo podvečer kedy sa vietor ukľudnil. Zároveň na lietanie sa odvážili iba skúsenejší piloti, ktorí majú skúsenosti s riadením modelov v blízkosti prekážok. Malá chyba v pilotáži alebo v technickom stave modelu by mohla spôsobiť potenciálne veľké škody na budove haly, nehovoriac o modeli.

V uplynulých dňoch už bolo letisko poorané a nepooraná ostala iba plocha parkoviska. Pripravuje sa plocha nového letiska, ktoré po dohode s družstvom bude umiestnené nad obaľovačkou asfaltu (článok s viac informáciami TU). Na pôvodnom letisku ešte ostal kovový stôl, ktorý by mal byť premiestnený na nové letisko.

Miroslav Košút

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *