Naši pretekári na „Adventnej šnúre“ hádzadiel

Koncom roka počas adventu sa už tradične konajú tri súťaže kategórie letecký modelov – hádzadiel kategórie F1N v Trenčianskej Turnej, Piešťanoch a Dubnici nad Váhom.

Tieto modely majú rozpätie krídiel asi 400 mm, hmotnosť 5 až 8 g a do vzduchu sa dostanú hodom z ruky súťažiaceho. Meria sa čas letu od vyhodenia modelu až po pristátie. Najlepší pretekári dokážu nalietať jedným hodom okolo 40 s. Každý pretekár má 3 kolá po 3 hody, zároveň na začiatku každého kola má povolený jeden tréningový hod. Pre stanovenie poradia víťazov sa sčítajú 3 najlepšie hody.


Pretekári z Modelárskeho klubu Dubnica sa zúčastnili na všetkých pretekoch v hojnom počte. Náš tím bol zložení zo skúsených modelárov bojujúcich o popredné pozície, ale tiež z pretekárov, ktorí ešte len získavajú skúsenosti v tejto oblasti. Pre nich je najlepší tréning práve kvalitná súťaž, kde sa môžu porovnať s najlepšími, uvidia rôzne typy modelov a zažijú skutočnú atmosféru pretekov.

Náš tím tradične viedol najskúsenejší dubnický modelár Ing. Karol Ťupek, ktorému asistoval Jozef Barčík. Bez jeho „zázračného“ servisnému kufríka s lepidlami a ostatnými potrebnými nástrojmi, ale hlavne bez ich šikovných rúk by mladší pretekári veru neudržali svoje modely v letu schopnom stave počas celej súťaže.


Nižšie si môžete pozrieť krátku galériu k jednotlivým súťažiam spolu s víťazmi z našej výpravy.

Trenčianska Turná
Starší žiaci – 3. miesto Jakub Janco

Piešťany
Mladší žiaci – 3. miesto Timotej Ťupek


Dubnica nad Váhom
Mladší žiaci – 3. miesto Timotej Ťupek

Starší žiaci – 3. miesto Jakub Janco

Seniori – 2. miesto Jozef Barčík

Juraj Dudáš

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *