Dubnický festival 3Fest

Dňa 3.6.2023 sa na ploche tréningových futbalových štadiónov v Dubnici nad Váhom uskutočnil festival 3Fest, na ktorom sa v rámci prezentácie dubnických klubov zúčastnili členovia nášho Modelársky klubu v spolupráci s Aeroklubom Dubnica. Počasie v tento deň nebolo pre dynamické ukážky priaznivé, keďže veľmi silno fúkalo zo smeru kde sa nachádza športová hala, čo by vytváralo pomerne silné turbulencie. Z tohto dôvodu boli predvedené dynamické ukážky iba modelov rakiet, modely lietadiel boli iba na statickej ukážke.

Hlavným koordinátorom spolupráce s Dubnickým Aeroklubom bol Matúš Dudáš, vďaka ktorému sa podarilo dohodnúť niekoľko vystúpení. Hlavnou atrakciou bol požičaný vetroň VSO-10, ktorý bol odstavený v strede plochy futbalového ihriska. Do vetroňa si mohli návštevníci vyskúšať sadnúť a urobiť si fotografie, čo sa páčilo najmä deťom. V priebehu dňa v koordinácií s aeroklubom bol dohodnutý prelet lietadla nad plochou areálu vo farbách rozprávkového lietadla Dusty. Prelet lietadla nasledoval výsadok troch parašutistov z lietadla Brigadýr z výšky 2000 m. Parašutistom sa napriek silnému vetru podarilo pristáť na ploche ihriska, aj keď s malým zaváhaním.

V priebehu dňa sme usporiadali aj malú súťaž pre deti v papierových lastovičkách, kedy si deti poskladali papierové lietadlo a následne sme každému účastníkovi odmerali dĺžku letu 3 pokusov a napokon zostavili finálne poradie a odmenili víťazov. Podmienky pre let papierových lietadiel neboli ideálne z dôvodu silného vetra, preto ostatní účastníci boli odmenení aspoň cukríkmi.

Z festivalu vzniklo aj video redakcie Impulz press, ktoré si môžete pozrieť nižšie alebo TU, naša prezentácia sa nachádza v čase od 7:15.

Martin.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *